Vad är HR?

Det hela började en natt i Göteborg.

Ett gäng lajvare har samlats hemma hos arrangören av det nyss avslutade spelet ”Desperatia”. Övertrötthet, lajveufori, viss alkoholpåverkan, och det faktum att dessa individer just tillbringat fyra dygn inlåsta i en källare, resulterar föga förvånande i en hel del intressanta diskussioner.

En utav dessa diskussioner börjar med konstaterandet att det ju är ”helt sjukt snyggt med EK-kläder, man borde bära dem jämt!”, går sedan via ”hmm… asså, det borde inte vara så svårt att starta ett Efter Katastrofen-mode, inte sant?” och landar till slut i Headless Rabbit!

Sedan dess har konceptet utvecklats, förfinats och breddats. Headless Rabbit är intresseföreningen för alla som drabbats av EK-febern, företrädesvis de som någon gång har besökt Solnedgångs postapokalyptiska Sverige.

Missförstå oss nu inte, vi menar inte att Katastrofen i sig är något eftersträvansvärt. Men som genre inom kulturella verksamheter, såsom film och lajv, bjussar Efter Katastrofen på en fängslande och fantasieggande estetik. Det är detta vi pysslar med! Headless Rabbit plockar russinen ur den postapokalyptiska kakan och stoppar dem i frukostgröten som är vår vardag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: