Tillbaka från framtiden

Sista veckan i augusti, alltså för ungefär tre veckor sedan, hände något riktigt märkligt i Kinnekulles stora stenbrott. Inte nog med att halva brottet förflyttades till Norrland, det fördes också åtta år in i framtiden!

Det är förstås lajvet Skymningsland jag syftar på. Som arrangör av levande rollspel kan man ta sig fantastiska friheter med både tid och geografi.
Nästan 150 pers blev vi som gav den eländiga och dystopiska handelsstationen i Brottet liv för några få dagar. Vädergudarna hörsammade vår vision om det visuella uttrycket och blåste och regnade på oss nästan oavbrutet. Några tält blåste iväg i stormvindarna. Några tält kollapsade under regnvattenmassorna.
Det var lera och misär.
Precis som vi ville ha det!

Man kan lugnt säga att Lajvföreningen Solnedgång återigen lyckades bjuda på ett fantastiskt besök i sitt efterkatastrofala Sverige. Nu menar jag verkligen inte att hälla vatten på min egen kvarn (undertecknad var ju faktiskt med och arrangerade kalaset, trots allt), utan jag vill ge en eloge till alla inblandade! Det är något fantastiskt som händer när så många kreativa människor går ihop om att förverkliga en gemensam vision som denna. Och där spelet gav tårar, ångest, våld, död och skräck så fanns intet annat än kärlek kvar på efterfesten!

Och det mest fantastiska är att vi arrangörer inte brände ut oss! Det är mer regel än undantag att arrgrupper efter ett event av den här kalibern utbrister ”Aldrig mer!” och så går det ett par år innan man ens överväger att damma av den gamla arrangörsmanteln.
Men så var alltså inte fallet denna gång!
Jag hoppas att jag inte avslöjar för mycket om jag berättar att det redan smids planer på nästa lajv i Solnedgångsvärlden.
Med lite tur bär det av tillbaka till framtiden redan i vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: