HR on Tour II, day 5 & 6

Sortti är en lat bloggare, och sitter nu på bussen hem till verkligheten. På idagdagen är det den sjunde dagen efter avfärd, och som ni säkert redan anat är årets EK-resa i princip över.
Men några bildbevis från de senaste två dagarna ska vi allt bjussa på i alla fall!

Efter övernattningen i Lidköping styrde vi kosan österut, där vi hämtade upp en kubik majskrokar (big business indeed!).

Turbosniglar är inte bara ohemult snabba, de är också väldans starka!

Dessa naturchips har förstås väldigt lite med Headless Rabbit on Tour att göra, utan råkade mest bara befinna sig på vägen söderöver dit vi var på väg, inte bara för att besöka sevärdheter, utan också för att packa släpet fullt med labbutrustning som sedan ska flytta 50 mil till sitt nya hem. Då är packmaterial himla bra att ha.
Hursomhelst.
En bit på vägen mot södern kom vi till Taberg. Ortsnamnet ringde klockor i mitt huvud, så vi for dit. Och mycket riktigt fanns där något besöksvärt; Taberget är ett berg med en gruva (!) i.

Taberget är en ruggigt imponerande klippa på 343 m ö h som tornar upp sig mitt i det lilla samhället. Bilder gör den inte rättvisa, men vi gör ett försök ändå.

Undertecknad och Turbosnigel rejsade till toppen, jag till fots på slingriga stigar, och han i bilen.
Jag vann. Fast det säger nog mer om Snigels lokalsinne än om min bergsklättringsförmåga.
Gott om utsikt var det i alla fall där uppe!

Efter denna uppfriskande bensträckare for vi vidare till Ronneby, som var målet med resan mot södern. I brist på annat byggde vi om bilen till en husvagn och sov i den, och på morgonkvisten tog vi en kik på ett gammalt sågverk, med tillhörande ödehus.

Inne på själva såg-området var det verksamhet längre bort, så där vart det bara en snabb titt innan vi for tillbaka till Ronneby.

Resten av dagen bjöd mest på jobb i form av nedpackande av labbutrustning (i åtta timmar! Jag som trodde jag hade semester…) så det ska jag inte tråka ut er med. Efter en välbehövd natt i säng, hos en pyrotekniskt bevandrad blekingebo med familj, sitter jag alltså nu på bussen hem mot Stochkolm. Smått sliten, med träningsvärk i ryggen, något seg men ack så nöjd! Vad annat kan man vara efter nästan sju dygn av äventyr (jag som räknade med att denna tripp skulle bli kortare än den förra, tji fick jag!).
Vart det bär hän nästa år får framtiden utvisa, måhända blir det mer av Bergslagen, eller kanske att vi utforskar den södra änden av landet lite noggrannare?
Hur som helst ser jag redan fram emot HR on Tour 2011!

PS. Mysteriet med bussens ägarförhållanden fick för övrigt sin upplösning häromdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: