HR on Tour II, day 3

I ärlighetens namn har det i skrivande stund hunnit bli en rätt bra bit in på dag fyra. Egentligen kom vi hem till basecamp relativt tidigt igår, men orken räckte inte till bloggande. Däremot räckte den till andra saker, som att skjuta kanon. För det är ju sånt som händer ibland. Men de bilderna kommer dyka upp någon annanstans, inom en förhoppningsvis hyggligt snar framtid!

Igårdagen tog oss en bit längre norrut, till en numera inte fullt så hemlig krutfabrik. Denna anläggning såg först dagens ljus under brinnande världskrig (nr 2) men var inte i bruk sådär överdrivet många år.
I den närbelägna underjordiska anläggningen framställdes bomullskrut, som sedan processades här på den ovanjordsliga fabriken.
Idag används ägorna delvis av motorklubben som huserar på folkracebanan intill.

Då cellulosanitrat var anläggningens huvudprodukt är det kanske inte så konstigt att man hittar ett gammalt pappersbruk inte långt därifrån.
Detta bruk lades ner under tidigt 70-tal, och är en helt magnifik, och livsfarlig, lekplats för folk som tänder på förfalliska ödsligheter.

På vägen hem till basecamp blev vi av med en av våra äventyrare, men lite svinn får man ju räkna med.
Nu var vi alltså två tappra EK-fantaster kvar, och självklart kunde vi inte hålla oss från en bruksromantisk avstickare på tillbakaresan.

Men vi var ändå hyggligt duktiga på att hålla oss i skinnet med tanke på att vi for förbi avfart efter avfart som pekade mot andra spännande öde sevärdheter. Men nån måtta får det vara. Det är en dag imorrn också.
Eller, idag då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: