HR on Tour II, day 2

Dag två på årets roadtrip var mer strukturerad än dagen innan. Först ut på schemat var veteranbilsauktionen i Hovsta. Det är inte var dag som gamla pärlor från tidigt 1900-tal finns tillgängliga för allmänheten i den här omfattningen, så det var kanske inte så konstigt att där var tjockt med folk! Men med lite tålamod och tajming lyckades vi knäppa några sjyssta bilder ändå!

Därefter hakade vi på en guidad visning av Lockgruvan i Pershyttan. Det var svalt där nere, vill jag lova, och grymt tjusigt!

När vi ändå var i krokarna passade vi förstås också på att besöka även de ovanjordsliga sevärdheterna i trakten.

Sista planerade anhalten för dagen var ett magnifikt sanatoruim, alltså ett gammalt sjukhus för tuberkulossjuka. Just detta invigdes år 1900, och har fram tills nyss även fått tjänstgöra som mentalvårdsanstalt och flyktingförläggning. Numera hyrs delar av lokalerna ut som förråd till bland annat den intilliggande loppisen.
Här fick vi sällskap av inte bara ägaren, utan också av närmare 20 andra ruinturister!

Så bar det av hemåt för grillmiddag. Men som vanligt hittade vi en massa intressant på vägen. Dock räckte orken just då bara till ett stopp, och det blev vid detta före detta hus.

Nu har klockan blivit okristligt mycket, och trots att vi hoppades på att komma i säng tidigare än igår, så blir så inte fallet. Det är lätt hänt när dagarna är såhär fullspäckade med äventyr! Bara sanatorieutforskandet tog nästan fyra timmar!
Imorrn bär det antingen av en bit norrut, eller så blir det mer av sevärdheterna i de närmsta trakterna.
Men nu; sova!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: