HR on Tour II, day 1

En regntung dag i Örebro, sammanstrålade våra tappra hjältar för ännu en roadtrip i förfallets tecken.
Vi hade inga konkreta planer för dagen, så efter proviantering lät vi slumpen bestämma. Och lyckan lät inte vänta på sig! Första fyndet för dagen bestod av en gammal industrilämning, som på senare tid mest tycks ha använts som skrotupplag. Möjligtvis är stället bebott av en… ehm, uppfinningsrik person!

Nästa spontanfynd i ordningen var ett stort sandtag som vi råkade på mitt ute i ingenstans. Inte så EK, kanske, men nog så underhållande ändå!

Onni hittade en pulka mitt i backen och kunde inte hålla sig!

”Vem har sandat min pulkabacke?!”

Efter ett tips från en infödd ruinturist for vi sedan vidare för att ta en titt på en järnvägsstation som inte varit i bruk på ett tag.
Visst blir man sugen på att leka luffare?

Efter äventyret bland tågvagnarna började vi så smått fundera på att slå läger, men när öde-radarn väl är på är den svår att stänga av.
Nästa fynd i raden var mer av det tragiska slaget. Bostadshuset verkade inte ha stått tomt sådär överdrivet länge, men förfallet var påtagligt.

Sista anhalten för dagen blev ett tjusigt kalkbrott, med tillhörande ugnar.

Och än en gång grusades våra planer på att avsluta dagen av att ännu ett intressant fynd uppenbarade sig för oss. Inte långt från kalkbrottet fann vi en sedan länge övergiven kontorsbyggnad.

”Sovrummet” verkade faktiskt vara fullt beboeligt, och för någon minut övervägde vi att vara så EK-hardcore att vi skulle övernatta i ödehuset. Men så kom vi på bättre tankar, ett uppvärmt hus, med gott sällskap, och omögliga sängar var långt mer lockande.
Och här är vi nu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: