En svensk zombie

Egentligen är det rätt fantastiskt. Det här med bloggar. Att kreativa, inspirerande, välformulerade människor lägger ohemula mängder tid och energi på att skriva hyllmeter med högkvalitativt material, som presumtiva läsare sedan, helt gratis, ges tillgång till (och, nej, jag talar inte om mig själv, min narcissism vet sina gränser).
Självklart hör inte alla bloggar till denna kategori, långt ifrån. Men ibland hittar man sånna där riktiga guldkorn i sandhögarna. Bloggar där man streckläser tidigare inlägg och sedan bara går och längtar efter nästa. Bloggar vars skribenter hade kunnat satsa på att skriva i kommersiellt syfte, men i stället väljer att skänka sin begåvning till den text-törstande massan på internet.

Vad jag syftar på just denna gång är bloggen Zombie Apocalypse, där vi möter en välförberedd överlevare i ett Sverige som sakta men säkert zombiefieras. En sorts roman alltså, fast i bloggform, skriven i realtid under vintern som var.
Som med så många andra apokalyptiska historier tycker jag personligen att överlevnadsskildringarna är den mest intressanta biten, och i Zombie Apocalypse beskrivs detta på ett rått och jordnära sätt, utan fluffiga omskrivningar. Även skildringen av det övriga samhällets reaktion på den underliga smittan som sprider sig är klockren!
Tyvärr lider Zombie Apocalypse av samma åkomma som zombiefilm överlag gör; det är fantastiskt bra tills dess att zombiesarna står och bankar på dörren. Men, det funkar.
Tilläggas bör även att denna historia sedan en tid tillbaka är avslutad, vilket förstås är både tråkigt, men också rätt vettigt. Det är klart att man vill gå och sukta efter nästa avsnitt i följetongen och få följa huvudpersonens vidare kamp för överlevnad. Men rent dramaturgiskt var det klokt att sätta punkt, och kan man ha överseende med vissa smått illa tillrättalagda detaljer så känns det som att slutet på historien drar ihop säcken väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: