It starts…

Den svenska Efter Katastrofen-föreningen Headless Rabbit såg dagens ljus redan för ett år sedan, i alla fall som tanke och idé. Ett gäng lajvare hade just avslutat ett spel i en nära förestående dystopisk framtid, och trots att själva spelet i mångt och mycket gick ut på att må dåligt (på ett bra sätt, mind you) så var alla rörande överens om att de ville ha mer Efter Katastrofen i sina vanliga liv. EK som estetiskt grepp, var allt för inspirerande för att lämna kvar i den fiktiva världen!

Konceptet Headless Rabbit, uppkallat efter allas vår Theodor, var fött! I efterhänget på lajvets diskussionsforum började föreningens syfte och andemening ta form, och snart fick vi oss en egen avdelning att hänga i. Att konceptet var spännande och inspirerande gick inte att ta miste på, bara ett par dagar senare hade HR inspirerat Robban Carlsson till det här storslagna konstverket:

HREKG by Robban Carlsson

Utan någon som helst egentlig organisation, eller vettig agenda över huvud taget, har i alla fall ett större event ägt rum i Headless Rabbit’s namn under det gångna året: HR on tour! Tre bindgalna EK-entusiaster gav sig av på en road trip som resulterade i 220 avverkade mil på sex dagar, samt ca 2000 foton från diverse resmål som kan vara av intresse för den EK-fixerade. De hade dessutom så fantastiskt roligt att de gärna gör samma sak igen, nu till sommaren, helst då med fler EK-frälsta som sällskap!

I och med att Solnedgång (som 2008 arrangerade Ingenmansland, ett lajv som på sätt och vis är roten till uppkomsten av Headless Rabbit) nu återigen bjuder in till ett besök i sitt postapokalyptiska Sverige, så känns det helt enkelt som bra tajming att nu lansera Headless Rabbit fullt ut!

Mer EK åt folket!

Annonser

Ett svar to “It starts…”

  1. Andreas (kökspersonal) Says:

    Uppskattar verkligen hemsidan! Fantastiska bilder. Meddela gärna mig när ev. nästa resa är planerad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: